Hvad er zoneterapi?

img Det er en behandlingsform, hvor man, via trykbehandling på fødderne, kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen.

Du kan også læse denne artikel fra forskning.dk

Når du besøger Brikenfeldt zoneterapi vil jeg begynde med snak om hvilke symptomer du mærker, fra hele kroppen, med den tanke, at blokeringer et sted, kan mærkes andre steder.

Jeg begynder behandlingen med at teste ømheder på 12 målepunkter på hver fod. Dette kædet sammen med vores snak, vil hjælpe til den rette behandling. Vil du vide mere, så kan du kontakte mig.

Behandlingen skal ses ud fra det hele menneske.

Zoneterapi en behandlingsform, hvor man, via trykbehandling på fødderne, kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen. Enhver gene eller lidelse i kroppens organer og vævsområder, vil afspejle sig som ømhed på fødderne.

Behandlingen tager udgangspunkt i læren om 5-elmentsteorien, og de 12 meridianer i kroppen. Meianerne har hver deres forløb i kroppen. De styrer nogle bestemte muskler og er tilknyttet hver et organ.

img LU – Lungemeridianen

CO – Tyktarms-

M – Mave-

MP – Milt-og bugspytkirtel-

H – Hjerte-

TY – Tyndtarms-

B – Blære-

N – Nyre-

KS – Kredsløb- sex-

3E – Sanjiao (endokrin-meridian)

GB – Galdeblære-

LE – Lever-

Østligt tænker man at der er energibaner (meridianer) i kroppen hvor energien flyder. Det har vi sammen med blodbaner og lymfekar.

Hvor der er blokeringer, det være sig muskelspændinger, eller andet, vil det påvirke de områder hvor energien har svært ved at passere, og/eller hvor energien mangler.

img De 12 meridianer arbejder i et lukket system og påvirker derved hinanden. For at stille den rette diagnose, og finde den rette behandling, samles det i 5-elements-teorien, læs mere om 5-elements-teorien.

Zoneterapi arbejdet handler om at skabe balance i kroppen, hvor det mentale, det følelsesmæssige og det fysiske hænger sammen. Problemer det ene sted, betyder symptomer et andet sted. Mennesket ses som helt, sammenhængende. Det er vigtigt at du har kontakt til din egen læge. Zoneterapi er godt til at lindre akutte symptomer eller kroniske lidelser.

Zoneterapi kan også forebygge visse sygdomme og vedligeholde et godt helbred.

Den muskulære zoneterapi

Betyder at muskelgener, spændinger og/eller myoser kan behandles fra fødderne. Jeg supplerer også gerne med massage direkte på kroppen. Det vil sige at zoneterapi også er godt til sportsskader, ryggener og nakkespændinger.

Zoneterapi historie

Historisk set er zoneterapien kendt fra asien, Kina og Indien. Den har været brugt i over 5000 år. Den bygger på samme præmisser som akupunkturen. Læren om meridian, og energiens frie flow i kroppen.

Navne som har bragt zoneterapien til Vesten er den amerikanske læge Dr. Fitzgerald, senere den amerikanske massør Eunice Ingham. Til Europa kom det via den tyske massør og sygeplejerske Hanne Marquardt.